In verschillende branches wordt gebruikt gemaakt van werklaarzen. Deze werklaarzen worden gedragen voor verschillende doeleinden. Veelal wordt in de Bouwvakantie de tijd gebruikt om op zoek te gaan naar nieuwe werkkleding voor medewerkers van een bedrijf. Werklaarzen kopen kan geschieden via een fysieke winkel maar ook via webshops zoals www.werkschoenen-bouw.nl. In dit artikel wordt naar aanleiding van de werklaarzen van Werkschoenen Voor De Bouw meer uitleg gegeven over de verschillende branches waarin werklaarzen gebruikt worden en welke veiligheidsnormeringen hierbij horen.

Logo van Werkschoenen-bouw.nl

In welke branches worden werklaarzen gebruikt?

Zoals eerder beschreven zijn de typen werklaarzen die gebruikt worden veelal afhankelijk van de branche waarin de laars gebruikt wordt. Denk aan branches zoals:

  • Horeca
  • Bouw
  • Magazijn

Werknemers die in dienst bij horecagelegenheden komen veel vaker in aanraking met water en vocht. Personen die als kok werkzaam zijn in de keuken kunnen ten val komen door bijvoorbeeld een natte vloer. Het dragen van verkeerd schoeisel kan een mogelijke oorzaak zijn. Het risico op dergelijke ongevallen kan verkleind worden door gebruik te maken van werklaarzen of veiligheidslaarzen die waterbestendig zijn en voorzien zijn van een antislipzool.

Medewerkers in de bouw of personen die werkzaam in magazijnen komen vaak terecht in situaties waarin gewerkt wordt met zware componenten die getild en verplaatst moeten worden. Denk aan een lading bakstenen of het bouwen van een stijger. Het risico op schade aan één of beide voeten wordt vergroot wanneer geen veiligheidslaarzen gedragen worden. Belangrijk is dat een werklaars ten behoeve van de bouw voorzien is van een stalen neus om de kans op schade aan voeten te voorkomen.

Welke veiligheidsnormeringen zijn er?

Om goed onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende specificaties bij werklaarzen wordt gebruik gemaakt van veiligheidsnormeringen. De volgende veiligheidsnormeringen bij werkschoenen en -laarzen worden gebruikt:

  • S1
  • S1P
  • S2
  • S3
  • S4
  • S5

De S1 veiligheidsnormering staat voor de veiligheidsneus die aanwezig zijn. De S1P normering heeft daarentegen een extra veiligheidszool. Deze twee type veiligheidslaarzen zijn vooral geschikt in een droge omgeving. De S2, S3 laars zijn in principe hetzelfde als de S1 laars, maar deze hebben een verhoogde weerstand tegen water. Wanneer u een volledig waterdichte werklaars wilt kopen, dan is het raadzaam om te kiezen voor het type S4 of S5.

Stevige werklaarzen kopen

Wilt u stevige of waterdichte werklaarzen kopen om de veiligheid voor uw medewerkers te vergroten? Bezoek de webshop van Werkschoenen Voor De Bouw. Zij hebben een groot assortiment aan werklaarzen, werkschoenen, veiligheidslaarzen, safety sneakers en meer. Via de webshop kunt u gemakkelijk filteren op kleur, prijs en maat. Wilt u meer informatie hebben over de werklaarzen die aangeboden worden? Neem in dat geval contact op met Werkschoenen Voor De Bouw.