Wat zijn de voordelen van Lora modules? We maken dagelijks gebruik van veel draadloze verbindingen: thuis en onderweg maken we gebruik van de smartphone en van de tablet. Thuis gebruiken we het draadloze thuisnetwerk en onderweg zijn we ook voortdurend online en maken we gebruik van draadloze afstandsbedieningen voor het openen van de auto en we ontvangen updates over files. Kantoren, winkels en restaurants zijn allemaal voorzien van draadloze verbindingen. Over het algemeen verbruikt deze technologie veel stroom en data. En daar begint het voordeel van Lora Modules. Een Lora module is namelijk geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. Je kunt bij Delmation terecht voor al je producten op het gebied van internet en verbindingen waaronder Lora Modules.

Meer over Lora Modules

LoRa gateway met een rode kleur.LoRaWAn staat voor Longe Range Wide Area Network en is een specificatie voor een telecommunicatie netwerk dat geschikt is voor langeafstands-communicatie met weinig vermogen. Deze technologie wordt voornamelijk gebruik voor machine-to-machine communicatie. Sinds enkele jaren zijn verschillende bedrijven bezig om een alternatief netwerk uit te rollen: het Lora netwerk. Lora is een radiotechnologie die nog moet groeien maar er zijn steeds meer technische mogelijkheden.

Een Lora netwerk bestaat uit een Lora module die zowel kan ontvangen als zenden en contact maakt met de Lora Gateway. In de Lora Gateway wordt het radiosignaal omgezet in ip-verkeer en via de netwerkserver is de data beschikbaar om te verwerken in een app. Kijk bij Delmation Lora producten om meer informatie te vinden over Lora Modules en hun mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Lora Modules

Een Lora module heeft veel voordelen. De technologie is ontworpen om verbinding te maken bij een zeer laag stroomverbruik waardoor het zelfs mogelijk is om met AA-batterijen of knoopcellen enkele jaren verbonden te zijn. De Lora Module is nu nog vrij groot maar volgende generaties zullen niet veel groter zijn dan een knikker. Wifi heeft een hoge datasnelheid, maar werkt slechts op korte afstanden en heeft een veel hoger stroomverbruik. Daarnaast zijn voor het gebruik van wifi simkaarten en abonnementen nodig en moeten dus veel bijkomende kosten worden gemaakt. Een Lora Module heeft deze nadelen niet. Een Lora Module zendt uit op een open band en kan gratis worden gebruikt. Daarnaast verbruikt een Lora Module weinig stroom en heeft het een groot bereik. Lora Modules zijn dan ook bij uitstek geschikt voor apparaten die weinig data verzenden zoals bijvoorbeeld temperatuurmeters en watermelders. Een nog nieuwer alternatief voor Lora Modules is de zogenaamde SixFox, een technologie die ook nog in ontwikkeling is.