Hoe hoger de opleiding, hoe slechter de omgang met energie.

In België (Vlaanderen) is een enquête gedaan onder mannen van verschillende opleidingen en leeftijden. Hier uit blijkt dat, goh verassing, luxe en comfort belangrijker zijn dat het milieu.

‘Slimmere mannen’

Hoe hoger de opleiding, hoe moeilijker ze het vinden om op comfort in te leveren. Dit is natuurlijk geen verassing voor velen van ons. Als je hard werkt voor je geld, vind je dat je het best wat luxer mag hebben. De mannen uit de enquête waren gemiddeld 38 jaar en is onder ongeveer 1000 mannen gehouden.

Mannen zijn simpeler

Eén derde van de mannen denkt nog wel eens aan het milieu, maar wilt nog steeds geen comfort inleveren. Mannen blijken toch al zuiniger om te gaan met energie van vrouwen. Zo pakken mannen eerder een douche in plaats van een bad. Zij willen daar minder tijd aan kwijt zijn. Mannen vinden het prima om het iets cooler te hebben in huis, dus zetten de verwarming sowieso al lager. Dit doet hij dus niet om aan het milieu te denken, maar gewoon zijn eigen comfort. Mannen zijn zo simpel.

Wie breed heeft….

Tja, wie breed heeft, laat breed hangen. Zeven van de tien ondervraagde hoogopgeleiden gaven aan totaal niet stil te staan bij hun energieverbruik. Ze ontvangen de factuur en betalen die gewoon. Na een drukke dag wil een man gewoon wat luxe om zich heen en zich niet zorgen gaan maken om zijn energieverbruik.

Trekt wel bij

Later trekt het weer bij. Vanaf ongeveer hun 45e gaat de man denken aan zijn energieverbruik. Dan gaan ze opeens opvallend bewust om met hun verbruik. De precieze reden daarvoor is niet bekent. Misschien omdat de meeste mannen tegen die tijd een vrouw in hun leven heeft die geld vreet. Dan moet op elke cent gelet worden. De slimme mannen pakken dan opeens sneller een energievergelijker erbij om een goedkoop gas en licht contract te vergelijken. Zo besparen ze meer op hun vaste lasten dan een lampje uit het stopcontact halen.
Komt dus allemaal wel goed.