Energie coöperatie ValleiEnergie en Hoom start met een energiebesparing wijkaanpak in de Componistenbuurt in Ede. Hiermee willen ze zoveel mogelijk woningen energiezuinig helpen te maken.

Volgens de overeenkomst zal er huis-aan-huis energie tips aan bewoners gegeven worden. Denk maar aan gebruik maken van zonne-energie, betere isolatie van woning, het aanschaffen van een zuinige HR-ketel en handige tips voor het zelf besparen van energie.

Om energieneutraal in 2050 te zijn moet er in Ede flink wat woningen energiezuinig gemaakt worden. Wethouder Leon Meijer staat volledig achter de beslissing en ziet voordelen in wooncomfort, milieuwinst en natuurlijk hebben bewoners een lagere energierekening.

Begin volgend jaar worden de bewoners uitgenodigd voor een energieavond dat gebaseerd is op de ingevulde enquêtes die de bewoners van de Componistenbuurt deze week ontvangen. Met de ingevulde gegevens is het makkelijker om te zien waar en hoe er welke energiebesparing maatregelen getroffen zal moeten worden.