We leven in een periode waar we de stap naar duurzaamheid gaan maken. De aarde is onze mooie planeetje die ervoor zorgt dat wij daar op kunnen leven en laten leven. Met een paar handige energie besparing tips kan jij wat goedkoper leven en doe jij al je bijdrage om onze mooie planeet mooi te houden!

Tip 1: Zonne en wind energie, maak gebruik van onze natuurlijke energie. Gebruik apparaten/lampen die je overdag kan opladen met zonne-energie of opwindbaren apparaten.

Tip 2: Isolatie, zorg ervoor dat je woning goed is geïsoleerd zo behoud je in de koude tijden de warmte in je huis en in de warme tijden de koelheid in je huis.

Tip 3: Tijdschakelaars, het kan zijn dat je vergeet om je apparaten uit te schakelen. Gebruik een tijdschakelaar of een standby-killer die de apparaten voor je uitschakelt. Doe ook de stekker uit apparaten als je ze niet gebruikt.

Tip 4: Automatisering, gebruik soms een bezem in plaats van de stofzuiger. Hang je kleren buiten op als het mooi weer is en laat je droger lekker uit staan.

Tip 5: Thermostaat, plaats je thermostaat op een goed plek zodat de omgevingstemperatuur goed kan waargenomen worden. Plaats het niet dichtbij een warmte of koele bron.

Tip 6: Juiste energie maatschappij, kies verstandig de juiste energie maatschappij uit er zijn wel 36 energieleveranciers.

Tip 7: Verlichting, als je een ruimte verlaat doe de deur dicht en het verlichting uit. Stap ook over naar spaar of led verlichting dat bespaard je veel meer.

Tip 8: Warmte verlies, zet geen grote kast of bank direct voor je verwarming zou komt de warmte niet vrij.

Tip 9: Volle toeren, gebruik je apparaten niet op volle toeren als dat niet nodig is. Bijvoorbeeld je stofzuiger hoeft niet op de hoogste stand te staan en leeg op tijd de zak zodat hij minder stroom nodig heeft om te draaien.

Tip 10: Dimmers, zet alle dimmers uit door ze uit de stekker te halen of een schakelaar te hebben die ze uit schakeld. Dimmers verbruiken nog energie als ze op de laagste stand staan. Elektronische dimmers zijn nu het beste in combinatie met een led of spaarlamp.