Het nieuwe ICC gebouw is in Den Haag opgeleverd, Eneco’s warmtekoudeopslagsysteem helpt het gebouw jaarlijks 430 ton CO2-uitstoot te verminderen.

Volgens Eneco is het warmtekoudeopslagsysteem een van de grootste in Nederland, het gebouw is ook voorzien van duurzame Ledverlichting. Het gebouw is opgeleverd door Courtys, een boucombinatie van de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & van Eesteren en Royal HaskoningDHV.

Het onderhoud en realisatie van de vermindering van CO2 uitstoot met deze WKO-systeem neemt Eneco voor de komende 30 jaar onder hun hoede. Het warmtekoudeopslagsysteem moet het nieuwe International Criminal Court gebouw duurzaam verwarmen en verkoelen.

Led verlichting helpt ook veel met het verduurzamen van het gebouw, er wordt bespaar op onderhoud en energiekosten. Het nieuwe ICC-gebouw beschikt zich over nieuwe betonnen plafondplaten die de warmte in het gebouw absorbeert die mensen en elektronica produceren. De warmte die wordt geabsorbeerd wordt opgeslagen om de ICC-gebouw op te verwarmen als het nodig is.

Er is veel gedacht aan duurzaamheid, zelfs tijdens het bouw is de voormalige Alexanderkazerne duurzaam gesloopt en heeft het consortium hergebruikte materialen gebruikt uit de sloop. Er wordt ook gebruik gemaakt van daglicht gestuurde verlichting en waterbesparende installaties.

Het gebouw zal in december van 2015 actief worden gesteld.