600.000 tibetanen tevreden met duurzame energie.

600.000 tibetanen profiteren nu van zonne-energie met behulp van een investering van 4 miljard door China. De stijging is te meten met 200MW. In de afgelopen 5 jaar gingen de PV-centrales in Yangbajain en Xigaze open die eerst de levering van energie voor de bewoners leverde. De Basis station van “China mobile” in Tibet wordt met 79% gedreven door zonne-energie. De stijging van zonne-energie is met 400 keer gestegen sinds 2005.

De nieuwe energiecentrale in de Gobiwoestijn is de grootste zonnecentrale van China die een oppervlakte van 2.550 ha heeft. chinaMet een capaciteit van 200MW kan het 1 miljoen gezinnen voorzien van stroom. Met de plaatsing 2800 boven de zeespiegel kan het de warmte 15 uur opslaan.

Met het opzetten van nieuw projecten voor het opwekken van duurzame-energie is er ook kijk naar de huidige vervuiling en hoe die verminderd kan worden. De steenkool verbruik in Langfang en Baoding moet verminderd worden met 770.000 ton. Beijing helpt de twee steden met een subsidie van 460 miljoen. Naast de subsidiëring van deze 2 steden, krijgen de steden Tangshan en Cangzhou ook een subsidie van 400 miljoen.

In de komende 5 jaar is het plan van Beijing om meer ruimte te creëren voor groene energie en dat is ongeveer 2300 ha meer. Dit is een mogelijkheid om bewust te zijn wat overstappen van energie die uit een milieuvriendelijke bron komt voor jezelf en een ander betekend.

Met de afgelopen week een vervuiling in het water van Tuomeer die volledig bruin was geworden. Waarbij 11 mjloen kg aan vis stierf en 60km2 water vervuild was. Wordt er steeds meer actie gevoerd om een duurzame omgeving te creëren.